Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Windesheim start opleiding hbo-vgg

De hogeschool Windesheim start met ingang van het studiejaar 2013/2014 met de opleiding tot hbo verpleegkundige gerontologie geriatrie.

Gerontologie en geriatrie wordt hiermee een aparte afstudeervariant (differentiatie) van de hbo-v opleiding bij Windesheim.

 

Weinig belangstelling
De Hogeschool zegt dat zij door het aanbieden van deze afstudeervariant wil bijdragen aan een positiever beeld van het werken in de ouderenzorg. Op dit moment is er weinig belangstelling onder verpleegkunde studenten voor de ouderenzorg en voor het werken met ouderen, terwijl er in de toekomst wel veel behoefte is aan goed opgeleide verpleegkundigen voor deze patiëntengroep.

 

Onderwijsprogramma’s ouderenzorg

Aan de andere kant kunnen opleidingen verpleegkunde kunnen nog veel doen om zorg aan ouderen in hun onderwijsprogramma’s op te nemen, zo concludeerde ZonMW in het rapport ‘Gerontologische en geriatrische inhoud van verpleegkunde opleidingen in Nederland’. Volgens dat rapport is er te weinig expliciete aandacht voor zorg aan ouderen in de curricula.

 

De HBO-raad, ACTIZ, Verenso (vereniging van specialisten ouderengeneeskunde), V&VN en adviesbureau LOOV hebben de handen ineengeslagen om meer hbo-v’ers aan het werk te krijgen in de geriatrie en de gerontologie. Zij doen verslag van hun vorderingen op de webiste www.hbo-vgg.net

 

Bron: Hogeschool Windesheim / hbo-vgg.net

Auteur: redactie TvZ / Esther van Heeswijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.