Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Witte wijn ook gezond

Dat rode wijn met mate gezond is, mag bekend zijn. Maar wist jij dat witte wijn ook goed is voor het lichaam?
Witte wijn ook gezond

In rode wijn zit een stofje dat de kans op hart- en vaatziekten verkleint. In witte wijn zit dit stofje niet, maar volgens Amerikaanse wetenschappers heeft deze drank toch dezelfde gezondheidsvoordelen.

Bloedvaten

Rode wijn bevat resveratrol, een stofje dat niet alleen goed is voor de bloedvaten, maar ook om kanker te voorkomen. Deze stof zit in de schil van de druif. Omdat er alleen vruchtvlees van de druif wordt gebruikt om witte wijn te maken, bevat witte wijn geen resveratrol.

Twee glazen

Maar volgens Dipak Das, moleculair bioloog van de University of Connecticut, zitten ook in het vruchtvlees werkzame stoffen. Twee glazen witte wijn per dag verminderen volgens hem dus net zo goed de kans op hart- en vaatziekten als rode wijn.

Hartziekten

Om dat te bewijzen, heeft Das onderzoek gedaan naar hartziekten bij ratten. De dieren die elke dag een beetje witte of rode wijn dronken en een hartaanval kregen, overleefden deze met minder schade dan ratten die alleen water te drinken hadden gehad. Ook daalde hun bloeddruk sterk.

GezondheidsNet

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.