Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WKZ opent sprookjestuin voor kinderen

UTRECHT - Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht heeft een nieuwe tuin. Deze wordt op woensdagmiddag 28 juni 2006 geopend. Kinderen uit het WKZ zullen de tuin op sprookjesachtige wijze in gebruiknemen.
WKZ opent sprookjestuin voor kinderen

De WKZ-tuin is ontworpen door Loek Copijn. De tuin bestaat uit de binnentuin en de voortuin van het kinderziekenhuis. De binnentuin heeft een avontuurlijk, sprookjesachtig karakter. Kinderen worden uitgenodigd de tuin in te gaan en te ontdekken. In de toekomst komt er nog een dierenverblijf en een speelhuisje. De voortuin is een vriendelijke, groene tuin met een lindelaantje van blokvormige lindebomen. De wandelaar kan kiezen uit de zon- of schaduwzijde, uit een overdekte wandeling dan wel onder de blote hemel.

Frisse neus
De tuin is er voor de 40.000 kinderen die jaarlijks met hun familie het WKZ bezoeken. Zij kunnen hier spelen, wandelen en tussen de behandelingen door een frisse neus halen.

Recital
Tijdens de opening is er een concert van de jonge pianiste Daria van den Bercken. Zij heeft speciaal voor de opening van de WKZ-tuin een recital samengesteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.