Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wolter Paans wordt lector Verpleegkundige Diagnostiek

Wolter Paans is benoemd tot lector Verpleegkundige Diagnostiek bij de Hanzehogeschool Groningen. Het lectoraat is verbonden aan het Hanzehogeschool Centre of Expertise Healthy Ageing.
Wolter Paans wordt lector Verpleegkundige Diagnostiek

Paans is verpleegkundige en verplegingswetenschapper (actief in een internationaal netwerk). De ontwikkeling van verpleegkundige diagnostiek binnen de klinische praktijk, het onderzoek en het onderwijs volgt hij al vanaf 1989. Paans startte zijn onderzoek naar verpleegkundige diagnostiek in 2007. In 2011 rondde hij zijn proefschrift ‘Accuracy of Nursing Diagnoses: Knowledge, Knowledge Sources and Reasoning Skills‘ af aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Het lectoraat

Het Lectoraat Verpleegkundige Diagnostiek richt zich op de wijze waarop verpleegkundigen de gezondheidszorgproblemen en zorgvragen van een zorgvrager in kaart brengen. Het gaat hierbij om problemen en vraagstukken, die zowel in het ziekenhuis, een verpleeghuis als in de thuissituatie kunnen voorkomen. Er wordt onderzocht wat de beste manier is om tot een effectieve en efficiënte verpleegkundige interventie te komen. Het gebruik van technologische zorgondersteuning is hierbij een belangrijk onderwerp. De formule V2 + I2 + R2 = E2 staat hierbij centraal. In onderstaande video legt Paans uit waar de formule voor staat.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.