Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wondzorgaward voor verpleegkundige Huub Brull

Wond- en decubitusverpleegkundige Huub Brull heeft vandaag de Woundcare Consultant Society (WCS) Award ontvangen voor zijn baanbrekend werk binnen de wondzorg in Nederland. Ook ontving Brull een geldprijs van tweeduizend euro.
Wondzorgaward voor verpleegkundige Huub Brull

‘Huub Brull heeft de Award ontvangen omdat hij afgelopen twee jaar veel heeft gedaan voor de wondzorg’, zegt René Baljon, voorzitter van de WCS. ‘Professionalisering van medische en verpleegkundige wondzorg is voor Brull een belangrijk speerpunt. Hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet.’ Volgens het WCS bewijst Brull met zijn initiatieven dat het verspreiden van expertise, het geven van goede wondzorg door goed opgeleide verpleegkundigen en een goede coördinatie in de keten, geld bespaart én veel leed voor de patiënt vermijdt.

Hoog opgeleide wondverpleegkundigen
In het kader van professionalisering startte Brull in 2008 het Mitralis Expertisecentrum Wondzorg, waar hoog opgeleide wondverpleegkundigen werkzaam zijn. Een centrum onder leiding van verpleegkundigen en waar iedere specialist uit de eerste en tweede lijn een beroep kan doen op advies en daadwerkelijke wondzorg.

Wond- en decubitusverpleegkundige
Op het moment is Brull werkzaam als projectenmanager Heelkunde in het Atrium Medisch Centrum te Heerlen. Hij is vooral bekend als wond- en decubitusverpleegkundige in de regio en ook landelijk. Vanuit dit specialisme is hij betrokken bij de ontwikkeling van regionale wondopleidingen en van een landelijke post-HBO opleiding tot wondconsulent aan het Erasmus MC te Rotterdam. Brull maakte in het verleden al een aanzet tot het monitoren van wondbehandeling door het vastleggen van allerlei wonden op foto’s. Nu is hij actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe wondregistratieprogramma genaamd ‘Woundmonitor’.

Wondzorg
Brull startte in 1975 als verpleegkundige en volgde veel vakinhoudelijke en specialistische opleidingen zoals de intensive care opleiding, oncologie opleiding, stoma opleiding, kaderopleiding en verscheidene wondcursussen. Vanaf 1984 heeft hij zich meer gericht op leidinggevende functies in de zorg.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.