Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woonzorgketen neemt Slotervaart over

De kogel is door de kerk: het Slotervaartziekenhuis wordt overgenomen door zorggroep Cordaan en woningcorporaties Het Oosten en De Key.

De zeggenschap over het ziekenhuis en het onroerend goed moeten voor het eind van het jaar aan de nieuwe eigenaars zijn overgedragen.

Vier partijen

De overeenkomst volgt op een biedingsprocedures waarbij vier partijen in de race waren. Naast het samenwerkingsverband rond Cordaan waren dit een consortium van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, ABN Amro, bouwer Volkers Wessels en Simed, alsmede Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en een anonieme holding.

Ketenzorg
In een persbericht laat het Slotervaart weten dat het voorstel van Cordaan en de woningbouwverenigingen het dichtst bij de eigen uitgangspunten voor de nabije toekomst ligt. Zorgaanbieder Cordaan is in Amsterdam actief op het terrein van verpleeghuiszorg, gehandicaptenzorg, ggz en thuiszorg. ‘Met het Slotervaart kunnen wij de zorgketen completeren’, verduidelijkt bestuursvoorzitter Ans Bartelink van Cordaan de plannen. 

Woonbestemming
Op de vraag welke functies mogelijk uit het ziekenhuis verdwijnen, kan Bartelink vooralsnog geen antwoord geven. De bedoeling is wel dat het Slotervaart als basisziekenhuis met bijbehorende specialismen gehandhaafd blijft. Toch zal er ook het nodige veranderen. Om het onroerend goed beter te laten renderen willen Het Oosten en De Key gedeeltelijk een woonbestemming aan het ziekenhuis geven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.