Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zes weken geëist tegen bedreiger ziekenhuispersoneel

Het OM heeft zes weken cel geëist tegen de verdachte van het bedreigen van twee ziekenhuismedewerkers in het St. Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk, in februari dit jaar.
Zes weken geëist tegen bedreiger ziekenhuispersoneel

Mede door het voorval in het St. Jansdal Ziekenhuis laaide de discussie over agressie in de zorg flink op.

‘Commotie zwaar overdreven’

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak, omdat het dossier nog niet compleet is. Volgens de verdachte was alle commotie rond het voorval ‘zwaar overdreven’. De man kreeg in de nacht van 11 of 12 februari te horen dat zijn broer was overleden. Omdat er mogelijk een misdrijf in het spel was, moest eerst een lijkschouwing plaats vinden voor de familie bij de dode man mocht.

Ziekenhuispersoneel deed aangifte
De broer van de overledene ging door boosheid en frustratie zwaar tekeer in het ziekenhuis. Dat erkende hij ook voor de politierechter, maar hij ontkent het personeel met de dood te hebben bedreigd. In plaats van ‘Ik wil mijn broer zien, anders schiet ik jullie dood’, zou hij ‘Ik ga niet weg, ook al schieten jullie me dood,’ hebben gezegd. Het ziekenhuispersoneel deed enkele dagen later aangifte tegen A.

Skipr
Door: redactie Nursing

Artikel
Hoe we soms zelf agressie uitlokken

Dossier
Agressie en andere beroepsrisico’s

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.