Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zieke alphahulp krijgt toch uitbetaald

De alphahulp die wegens een gebroken pols 6 weken niet kon werken krijgt na 3 jaar procederen alsnog het geld waar ze wettelijk recht op heeft. Dit betekent ook dat nu álle zieke alphahulpen doorbetaald krijgen.

Dit meldt Alpha Trots, een organisatie die de belangen van alphahulpen behartigt. De alphahulp heeft bovendien een wettelijke vergoeding van 50% van het loon toegekend gekregen omdat de thuiszorginstelling niet op tijd haar salaris heeft betaald.

 

Overwinning voor alle alphahulpen 

Dit is een grote overwinning voor alle alphahulpen. Iedere alphahulp die de afgelopen 5 jaren tijdens ziekte niet betaald heeft gekregen kan met deze uitspraak alsnog het salaris opeisen. Wettelijk hebben alphahulpen recht op doorbetaling van maximaal 6 weken bij ziekte. In de meeste gevallen kregen ze dat niet. In eerste instantie kreeg men vaak te horen dat ze bij ziekte helemaal nergens recht op hadden. ‘Niet gewerkt, geen loon’ luidde het antwoord altijd. De meeste hulpen lieten het daar dan maar bij zitten.

 

Verantwoordelijk voor betaling 

Het recht op doorbetaling van de alphahulp werd wel erkend maar, maar er werd dan gezegd dat de cliënt verantwoordelijk was voor deze betaling, aangezien deze als werkgever werd aangemerkt. Met deze uitspraak is besloten dat de thuiszorginstelling verantwoordelijk zijn voor doorbetaling, en niet de cliënt.

 

Bron: Alpha Trots

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.