Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuis Dokkum sluit afdelingen

De afdelingen cardiologie, spoedeisende hulp en oncologische chirurgie van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum gaan dicht. 

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heft het verscherpt toezicht, dat sinds een half jaar goed, op nu De Sionsberg deze maatregelen treft. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De Sionsberg moet direct stoppen met alle spoedzorg. De cardiologie wordt niet heropend en vanaf volgend jaar vinden er ook geen oncologische ingrepen meer plaats.

Effect op de verpleging
Volgens Zorgvisie is De Sionsberg te klein om te kunnen voldoen aan alle volumenormen en ook financieel redt het ziekenhuis het niet om alle zorgactiviteiten in stand te houden. Ook de geboortezorg wordt anders. Complexe bevallingen worden er niet meer in Dokkum, maar in andere ziekenhuizen gedaan. Naar een lange termijnoplossing wordt gezocht.

Het is nu nog niet duidelijk hoeveel banen verloren zullen gaan en dus ook nog niet welk effect het op de verpleging heeft. 

Leeuwarder Courant / Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing Event
Het Nursing Event is ons jaarlijkse vakevenement voor verpleegkundigen, dit jaar op donderdag 8 en vrijdag 9 december in De Reehorst te Ede. Met op 8 december de finale van de Nursing Challenge!
Meer informatie en aanmelden.


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Op dit besluit om te stoppen met bepalende afdelingen in dit ziekenhuis betreur ik zeer.
  Alles wordt gecentraliseerd. Onder het mom van betere zorg.
  Maar is dit wel zo…..als je tijden moet rijden voor je zorg. Wachttijden zullen langer worden en het persoonlijke accent aan de zorg verdwijnt. Tijd is geld.
  En de economie gaat voor de omgang met de naast.
  De maatschappij verhard steeds meer en wordt steeds minder persoonlijk.
  Gevaar is dat de hulpverlener zich achter de organisatie verschuilt. Aansprakelijk voor langere wachtijden en of fouten zijn zij niet. Waar vindt je dan nog gehoor.
  Betreur het genomen besluit.
  Maja

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.