Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis evacueert patiënten

Afgelopen weekend zijn de patiënten van het Meander Medisch Centrum locatie Amersfoort Lichtenberg geëvacueerd. Verpleegkundigen uit het ziekenhuis werken tijdelijk op andere locaties. Reden voor het evacueren was een onbetrouwbare stroomvoorziening.
Ziekenhuis evacueert patiënten

Het Meander Medisch Centrum (MMC) blijft de hele week gesloten, dat heeft het ziekenhuis op haar website laten weten. Artsen bezoeken hun patiënten op andere locaties, verpleegkundigen zijn tijdelijk overgeplaatst. ‘De meeste verpleegkundigen zijn gewoon aan het werk op de locaties Elisabeth en Baarn of zij staan aangegeven als beschikbaar volgens hun rooster’, zegt Ineke Schotman van de afdeling communicatie van het MMC.

Patiënten naar huis
De evacuatie van de patiënten duurde tot ongeveer drie uur in de nacht van zaterdag op zondag. Ze werden naar andere locaties van het ziekenhuis gebracht, de locatie Elisabeth en de locatie in Baarn. 34 patiënten die op het moment van evacuatie in het ziekenhuis lagen, mochten naar huis, zo meldt het ziekenhuis.

Stroomuitval
De evacuatie heeft te maken met de stroomvoorziening van het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag was er brand in het transformatorhuis. Na de brand schakelde het ziekenhuis over op de noodstroomvoorziening. Zaterdagmiddag ontstond echter kortsluiting tijdens de herstelwerkzaamheden in het transformatorhuis. De locatie Lichtenberg sluit in 2013.

Kijk hier voor foto’s van de evacuatie.

Meander Medisch Centrum, Nursing
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.