Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis Rijnstate wint Patiëntveiligheidsprijs

Ziekenhuis Rijnstate van Alysis Zorggroep is de winnaar van de Nationale Patiëntveiligheid Award 2008. Met de oprichting van het Spoed Interventie Team heeft het ziekenhuis een daling van 25% van het aantal reanimaties gerealiseerd.

De Award is onderdeel van de Nationale Week van de Patiëntveiligheid 2008. De medische en verplegende staf van ziekenhuis is erg blij met de erkenning die het krijgt voor alle inzet.

Origineel
Ziekenhuis Rijnstate mocht de Award in ontvangst nemen omdat het project voldoet aan alle gestelde criteria. Het is origineel, is over te nemen door andere ziekenhuizen, het heeft concrete resultaten en is volledig geborgd in de dagelijkse praktijk. Het Spoed Interventie Team heeft laten zien dat verpleegkundigen en artsen worden getraind in het signaleren van vitaal bedreigde patiënten.

Overige prijswinnaars
Naast Ziekenhuis Rijnstate zijn het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag en het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam genomineerd. Het eerste ziekenhuis werd genomineerd voor een project gericht op de verbetering van de zorg aan kwetsbare ouderen, en is erin geslaagd dat aantal complicaties gerelateerd aan medicatie en voeding zichtbaar verminderen.

Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam werd genomineerd voor het project SURPASS: een multidisciplinaire checklist waarmee de patiëntveiligheid – in het operatieve proces – wordt vergroot.

Veiligheidsprogramma
De Nationale Patiëntveiligheid Award is een initiatief van het Veiligheidsprogramma ‘Voorkom schade, werk veilig’. Met de Award wil het Veiligheidsprogramma ziekenhuizen motiveren te streven naar een vermindering van vermijdbare, onbedoelde schade.

V&VN
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.