Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Ziekenhuis start nieuwe maaltijdservice

Patiënten in het ziekenhuis in Ede regelen vanaf morgen hun maaltijd of een gerechtje tussendoor met één telefoontje.
Ziekenhuis start nieuwe maaltijdservice

Op deze manier wil het Ziekenhuis Gelderse Vallei haar ambitie als Voedingsziekenhuis een belangrijke impuls geven. De maaltijdservice start morgen voor een proefperiode van vier maanden. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat patiënten deze -volgens het ziekenhuis- unieke service hoog waarderen, de proef moet uitwijzen of de tevredenheid van de patiënten in Ede ook toeneemt. Bij succes zal de nieuwe maaltijdservice snel daarna in het hele ziekenhuis geïntroduceerd worden.

Unieke maaltijdservice
De patiënten bestellen het eten via een menukaart die op het nachtkastje staat. Als hij naar de servicemedewerker belt, wordt zijn/haar bestelling verwerkt en de maaltijd vers bereid door de koks van het ziekenhuis. Binnen 45 minuten wordt de maaltijd geserveerd. De maaltijdservice is uniek in Nederland. Sodexo Health Care heeft het concept uit de Verenigde Staten gehaald en in samenwerking met Ziekenhuis Gelderse Vallei voor het eerst ingevoerd in Ede.

Benieuwd naar de menukaart? Bekijk ‘m hier!

Scherpenzeelse krant / Ziekenhuis Gelderse Vallei
Door: redactie Nursing

10 REACTIES

 1. Er zijn hier veel negatieve reacties. Het is een proefperiode, dus in plaats van het af te kraken kan daarna bekeken worden of het haalbaar is en of er een verbetering van voedingstoestand is. Het is een verandering in denken. Het eten in het ziekenhuis is toch o zo belangrijk.
  In het (Amerikaanse) ziekenhuis waar ik werk heb je keuzes, maar je moet het menu een dag van tevoren invullen. Dan weet je echt nog niet waar je zin in zult hebben of hoe je eetlust die dag is. Ik heb net een operatie achter de rug, en ik kan nu ook uit ervaring vertellen hoe slecht de eetlust is en hoe belangrijk om juist iets te krijgen dat je aanstaat!
  @ Victor; niet alles dat uit Amerika komt is per definitie slecht! Als we eens naar het goede uit alle culturen konden nemen!

 2. Lees alle reacties
 3. Leuk intiatief, ben benieuwd of het de eetlust bevorderd.
  Belangrijk blijft dat patienten die niet zelf kunnen eten geholpen worden, veel te vaak zie ik dat eten on aangeroerd weer weg word gehaald, omdat iemand niet zelf kan eten en wie helpt de patient ???

 4. Het is weer een van die dure initiatieven, die patient vriendelijk lijken, maar dat geld maar voor een beperkt aantal, maar vreselijk duur is. Laten we toch gewoon blijven bij goede bassiszorg en daar het geld aan besteden.pas dan krijg je teverden patienten het is uiteindelijk geen Hotel waar de mensen verblijven.

 5. Het lijkt een leuk plan, maar in de praktijk denk ik dat het niet gaat werken. Er zitten mijns inziens veel te veel haken en ogen aan. Voor heel veel patienten kan dit concept niet goed werken. Volgens mij gaat het ook veel te veel geld kosten. En dit gaat dan weer ten koste van veel belangrijker ontwikkelingen en service binnen het ziekenhuis.

 6. Een menukaart op het nachtkastje… of de nachtkastjes al niet vol genoeg staan.
  Prima concept als je niet verward of dement bent. Hoeveel van de oudere patiënten gaan dit systeem snappen? De verpleegkundigen kunnen de maaltijden voor deze patiënten bestellen.
  Maaltijd op de pillen afstemmen… de ene wil zijn pillen dan om 7 uur, de ander om 9, controleer je ook nog even of de patiënt zijn medicijnen wel ingenomen heeft?
  Dit zou waarschijnlijk op een dagbehandeling goed werken, maar op een verpleegafdeling gaat 50% dit niet snappen.

 7. FANTASTISCH!
  Ik had gisteren nog de eer om op een afdeling hartbewaking te vertoeven in het bijzijn van een zeer naast en bedlegerig persoon. Na de operatie (lang nuchter blijven!) een bord met boterhammen. Een paar uur later weer op bezoek en een saucijzenbroodje meegenomen. Ik heb nog nóóit iemand zo met overgave zien ‘schranzen’.

 8. Uit Amerika, ja. Haal het vooral daar vandaan. Miljoenen mensen die niet in de mogelijkheid zijn zich afdoende te verzekeren, politieke lynchpartijen bij pogingen om er iets aan te verbeteren, gezondheidszorg om te janken en dan de krenten uit de particuliere miljonairsziekenhuisjes gaan halen om daar mee te pronken. En dat om de zorg nog hoger op te voeren voor een gemiddelde ligduur van nog geen zes dagen. Enig idee wat dit aan inspanningen (mens en financieel) gaat kosten bij een veralgemening? Zou enig soberheidsstreven ons niet meer sieren?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.