Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten serveert voortaan alleen nog maar maaltijden zonder toegevoegde kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Ziekenhuis weert smaakstoffen uit maaltijd

Reden voor het besluit is dat steeds meer patiënten
allergisch blijken te zijn voor onnatuurlijke toevoegingen in het voedsel
, aldus A. Zuidema, hoofd
Voeding van het ziekenhuis dinsdag. Het St. Lucas is volgens hem het eerste
ziekenhuis van Nederland dat deze maatregel invoert.
 
Zeewier
In plaats van chemische smaakversterkers worden er
alleen nog maar natuurlijke toevoegingen gebruikt, zegt Zuidema. Zo worden
kruidenmengsels vervangen door verse kruiden en wordt zeewier ingezet als smaakversterker

. Nadelige gevolgen voor de smaak heeft dit volgens hem niet.
‘Veel producten worden er juist alleen maar lekkerder van.’

 
Broodmaaltijd
In eerste instantie worden alleen de
hoofdmaaltijden zonder chemische toevoegingen geserveerd. Binnenkort geldt de
maatregel ook voor de broodmaaltijden.
 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.