Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis weigert klanten verzekeraar Achmea

Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk behandelt dit jaar geen patiënten meer die verzekerd zijn bij Achmea. Het budget voor die verzekeraar is sinds vorige week op, zo laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten.
20111220_Achmea

 

Verzekeraars en ziekenhuizen spreken met elkaar af hoeveel behandelingen er worden vergoed. Nu dat aantal is bereikt, wil het TweeSteden ziekenhuis niet opdraaien voor de extra kosten. Alleen mensen die bij de spoedeisende hulp aankloppen en patiënten die al stonden ingepland, worden nog geholpen.

 

Achmea zou niet meer budget willen toekennen. ‘We spreken in Nederland met elkaar af dat zorgkosten niet te veel mogen groeien’, aldus een woordvoerster. ‘Dan moeten we ons daar ook aan houden.’

 

Oplossing

Het TweeSteden heeft al een aantal patiënten geweigerd. Voor hen was wel plaats, maar ze worden pas in het nieuwe jaar behandeld. Ook Achmea heeft al een aantal telefoontjes gehad van verontruste klanten. Die zijn doorverwezen naar een ander ziekenhuis in de regio.

 

Het ziekenhuis heeft in november gewaarschuwd dat het einde van het budget in zicht was. Beide partijen hebben dinsdag overleg om te zoeken naar een oplossing.

 

Bron: Nu.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.