Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis werft student-verpleegkundigen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen gaat pas afgestudeerde verpleegkundigen versneld laten doorstromen naar een vervolgopleiding. Het ziekenhuis wil zo proberen een tekort aan gespecialiseerd personeel tegen te gaan.
Ziekenhuis werft student-verpleegkundigen

Dat meldt een bericht in De Gelderlander.

Het ziekenhuis gaat dit schooljaar op zoek naar verpleegkundestudenten bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) die al een specialisatie voor acute zorg hebben gevolgd. Twee van hen krijgen bij wijze van proef een baan aangeboden met de bedoeling hen versneld te laten doorstromen naar de vervolgopleiding voor de intensive en medium care.

Verkorte leertraject
Gewoonlijk is twee jaar werkervaring vereist om door te stromen. Met een intensief en tegelijkertijd afwisselend eerste arbeidsjaar denkt het CWZ de periode te kunnen halveren, zonder in te hoeven boeten aan kwaliteit. Slaagt de pilot, dan zal het ziekenhuis de werkwijze op grotere schaal toepassen.

Personeelstekort voorkomen
Het initiatief is bedoeld om personeelstekorten in de toekomst tegen te gaan. ‘De afdelingen ondervinden qua bezetting nog geen hinder van het tekort, maar de verwachting is dat dit over een paar jaar anders is. Daarom hopen we met extra loopbaanperspectieven ook de nieuwe generatie verpleegkundigen te binden’, zegt Sandra Polman, P&O-adviseur van het CWZ, in De Gelderlander.

de Gelderlander
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

1 REACTIE

  1. Ik denk dat de voltijd studenten wel degelijk nog extra werk ervaring nodig hebben voordat ze goed kunnen functioneren op een IC of MC. Mijn ervaring is dat voltijd studenten weinig ziekenhuis ervaring hebben en hierdoor vaak in de knoop komen met de manier van handelen.
    Ik vind dat het CWZ meer moet investeren in hun duaal studenten door de minor keuzen te verbreden. Zodat deze ook voor de minor acute zorg kunnen kiezen waardoor ze eerder kunnen doorstromen naar een MC of IC vervolg opleiding.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.