Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuisbezoek plannen via internet

In het UMC St Radboud kunnen familie en vrienden van de patiënt hun bezoeken inplannen via internet.
Ziekenhuisbezoek plannen via internet

Het ziekenhuis werkt samen met Bezoekhetziekenhuis.nl. Via internet kan de familie van de patiënt aangeven wanneer ze langs willen komen. Ook kunnen berichten over de situatie rond de patiënt worden uitgewisseld.

Persoonlijke pagina
Via een button op de website van het UMC St Radboud maakt de patiënt of iemand uit zijn directe omgeving een persoonlijke pagina aan op bezoekhetziekenhuis.nl. Familieleden, vrienden en bekenden kunnen een account aanvragen en in de agenda aangeven wanneer ze willen langskomen. Ook worden bezoekers via een e-mail op de hoogte gehouden over actuele ontwikkelingen rond de opgenomen patiënt.

Aandacht voor de patiënt
‘Door het aanbieden van deze faciliteit kan de patiënt of zijn directe omgeving de regie voeren over het verblijf in het ziekenhuis. Als moeder bijvoorbeeld een ingrijpend onderzoek krijgt op woensdag, dan heeft ze waarschijnlijk geen behoefte aan bezoek. Op de die dag kan de agenda geblokkeerd worden. De aandacht gaat weer terug naar de patiënt’, aldus Luciën Engelen van het UMC St Radboud.

Lees ook de column van Sandra over het bezoekuur

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.