Dat meldt Omroep Gelderland. Het ziekenhuis heeft besloot onlangs ouders van een te verwachten kind met het syndroom van Down de keuze te geven de zwangerschap te laten afbreken. De medewerkers willen dat dit besluit wordt teruggedraaid, omdat ze vanuit hun geloofsovertuiging tegen abortus zijn. Volgens de christelijke vakbond RMU past het besluit niet bij een ziekenhuis dat zich christelijk noemt.
Oproep
Naast het personeel komen ook burgers en kerken uit de omgeving van het ziekenhuis in actie. Zij hadden van de RMU brief gekregen met de oproep om een reactie naar het ziekenhuis te sturen.
Door: redactie Nursing
Meer Nursing
Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen
Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts
Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.
Het ziekenhuis heeft een christelijke traditie. Net als dat er instellingen zijn met een humanistische / Joodse of andere traditie / historie. Ik denk dat het mooie aan nederland is dat deze diversiteit er is. Als organisatie schep je door je achtergrond ook bepaalde verwachtingen bij de personeelsleden die een contract met de organisatie zijn aangegaan. Dit kun je niet zomaar geruisloos veranderen. Hier is op zijn minst een integere bezinning vooraf bij van belang. Wat ik begrijp is dat in het ziekenhuis niet gebeurd. Dat is wel een nalatigheid naar het personeel. Nu wordt je als medewerker in je dienst ineens met een voldongen feit geconfronteerd. Hierbij komt een goede patientenzorg in het gedrang.
Vaak is het dat de zorg de patiënt belang uit het oog verliest. De verplegendpersoneel moet vaak de frustratie van de patiënt ontvangen. Terwijl ziekenhuizen en huisartspraktijken een groten onpersoonlijke organisaties zijn geworden die hun eigenbelang voor het belang van de cliënt stellen. Hoewel je soms ook de persoonlijke benadering ziet terug komen. Maar ja het is pas jouw zorg als het je dierbare is. Maar ja dit speelt zich ook af in het maatschappelijk leven zelf. Er voor elkaar zijn en rekening met elkaar houden. Respect hebben voor iedereen