Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuismedewerkers keren zich tegen abortusbeleid

Artsen, verpleegkundigen en ander personeel van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede zijn het niet eens met het nieuwe abortusbeleid van het ziekenhuis. Ruim 300 medewerkers hebben een brandbrief aan de raad van bestuur gestuurd, waarin ze hun protest kenbaar maken.

Dat meldt Omroep Gelderland. Het ziekenhuis heeft besloot onlangs ouders van een te verwachten kind met het syndroom van Down de keuze te geven de zwangerschap te laten afbreken. De medewerkers willen dat dit besluit wordt teruggedraaid, omdat ze vanuit hun geloofsovertuiging tegen abortus zijn. Volgens de christelijke vakbond RMU past het besluit niet bij een ziekenhuis dat zich christelijk noemt.

Oproep
Naast het personeel komen ook burgers en kerken uit de omgeving van het ziekenhuis in actie. Zij hadden van de RMU brief gekregen met de oproep om een reactie naar het ziekenhuis te sturen.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

2 REACTIES

  1. Het ziekenhuis heeft een christelijke traditie. Net als dat er instellingen zijn met een humanistische / Joodse of andere traditie / historie. Ik denk dat het mooie aan nederland is dat deze diversiteit er is. Als organisatie schep je door je achtergrond ook bepaalde verwachtingen bij de personeelsleden die een contract met de organisatie zijn aangegaan. Dit kun je niet zomaar geruisloos veranderen. Hier is op zijn minst een integere bezinning vooraf bij van belang. Wat ik begrijp is dat in het ziekenhuis niet gebeurd. Dat is wel een nalatigheid naar het personeel. Nu wordt je als medewerker in je dienst ineens met een voldongen feit geconfronteerd. Hierbij komt een goede patientenzorg in het gedrang.

  2. Lees alle reacties
  3. Vaak is het dat de zorg de patiënt belang uit het oog verliest. De verplegendpersoneel moet vaak de frustratie van de patiënt ontvangen. Terwijl ziekenhuizen en huisartspraktijken een groten onpersoonlijke organisaties zijn geworden die hun eigenbelang voor het belang van de cliënt stellen. Hoewel je soms ook de persoonlijke benadering ziet terug komen. Maar ja het is pas jouw zorg als het je dierbare is. Maar ja dit speelt zich ook af in het maatschappelijk leven zelf. Er voor elkaar zijn en rekening met elkaar houden. Respect hebben voor iedereen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.