Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen in race voor Patiëntveiligheid Award

Het Oogziekenhuis Rotterdam, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam en het Medisch Spectrum Twente in Enschede zijn genomineerd voor de Patiëntveiligheid Award 2009 van het VMS Veiligheidsprogramma.
Ziekenhuizen in race voor Patiëntveiligheid Award

De nominaties zijn openbaar gemaakt door jury-voorzitter Atie Schipaanboord, directeur beleid en innovatie van de NPCF.

Vliegsimulator
Het Oogziekenhuis verwierf afgelopen jaar al veel publiciteit vanwege de strategische aanpak die het ziekenhuis heeft overgenomen uit de luchtvaart. Zo traint het Oogziekenhuis Rotterdam verpleegkundigen in een vliegtuigsimulator. Het Medisch Spectrum Twente heeft een preventie- en behandelprotocol ontwikkeld voor kwetsbare patiënten waarbij de screening van alle zorgproblemen digitaal wordt geregistreerd. De laatste genomineerde is het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Dit ziekenhuis controleert bij opname en ontslag van patiënten of er verschillen zijn tussen de thuismedicatie en de ziekenhuismedicatie.

Patiëntveiligheidscongres
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het patiëntveiligheidcongres op 24 november in Rotterdam. Minister Ab Klink van VWS zal daarbij aanwezig zijn. De stem van de aanwezige congresbezoekers telt voor 50 procent mee in de beoordeling.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.