Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ziekenhuizen krijgen subsidie tegen agressie

Het BovenIJ ziekenhuis, de Reinier van Arkel Groep, de Meandergroep en Ziekenhuis Bernhoven krijgen subsidie om agressie binnen hun instelling terug te dringen.
Ziekenhuizen krijgen subsidie tegen agressie

Zij krijgen dit van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar stelde voor organisaties met een publieke taak. Zo kunnen zij agressie tegen hun medewerkers tegengaan. Het gaat om trainingen voor werknemers, projecten om de schade te verhalen op de daders, voorlichtingsmateriaal en initiatieven die ertoe moeten leiden dat echt aangifte wordt gedaan.

Vermindering agressie zorg
Het geld wordt verdeeld onder 45 organisaties die nieuwe initiatieven daarvoor hebben ontwikkeld. In de zorg zijn de eerdergenoemde instellingen geselecteerd. Het programma Veilige Publieke Taak van Binnenlandse Zaken heeft als doelstelling dat de agressie tegen agenten, ziekenhuispersoneel, conducteurs en andere medewerkers tussen 2007 en 2011 met 15 procent vermindert.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing. 

2 REACTIES

  1. 2 beu; precies! Wij moeten op een knuffelcursus om te zorgen dat we met die doorgeslagen malloten om kunnen gaan. Niet alleen de cursus kost weer tijd (en je bent van de afdeling af) maar ook al dat gezeik met die agressieve sukkels kost ook veel tijd! En dat gaat ten koste van de andere patienten die normaal doen. Met andere woorden; het agressieve gedrag wordt beloond! Gelijk uit het ziekenhuis flikkeren door politie en een zorgverbod! Opgerot met deze lui! Het wordt tijd dat fatsoen en respect weer terugkomt in NL…

  2. Lees alle reacties
  3. Meer personeel zal sneller leiden tot minder agressie.
    Mensen worden agressief omdat wanneer ze zorg nodig hebben, ten lijve ondervinden dat alles zeer gehaast moet gebeuren, er geen tijd voor hen is, lang moeten wachten na een beloproep,verzorgd moeten worden door plegen die er de bui aan willen geven enz,… Het ZH krijgt die subsidi, wel laat die dan maar gebruikt worden om meer personeel in dienst te nemen i.p.v. voor cursussen Een gevarenpremie voor verpleegkundigen dat zou meer terecht zijn !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.