Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen ontvangen Patiëntveiligheidskaart

Vandaag hebben 53 ziekenhuizen een Patiëntveiligheidskaart ontvangen. Het Landelijk Expterisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) heeft deze kaart aangeboden in het kader van de Dag voor de Verpleging.

Patiëntveiligheidskaart heeft als doel verpleegkundigen en andere zorgverleners te stimuleren alert te zijn op onveilige situaties. De kaart is bedoeld voor alle zorgverleners, ongeacht hun discipline of specialisme, en kan helpen bij een beknopte risicoanalyse.

Medicatie
Op de kaart staan vragen ondergebracht in vijf domeinen. Deze domeinen zijn: medicatie, communicatie, identificatie, procedures en valincidenten. Zorgverleners kunnen aan de hand van deze vragen vergissingen voorkomen en daarmee de risico’s voor patiënten verkleinen.

Uniformjasje
De Patiëntveiligheidskaart past in de zak van het uniformjasje, zodat iedere zorgverlener de kaart altijd bij zich kan hebben. De kaart is ontwikkeld door het Platform Patiëntveiligheid in samenwerking met de Isala klinieken in Zwolle en het LEVV.

Inspectie
Onderzoeken van de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben uitgewezen dat in Nederland naar schatting tenminste 2.000 patiënten in de ziekenhuizen overlijden ten gevolge van vermijdbare incidenten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.