Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ziekenhuizen pakken obesitas bij kinderen aan

Acht ziekenhuizen pakken gezamenlijk obesitas bij kinderen aan. Daartoe hebben zij de landelijke werkgroep 'De Dikke Vrienden Club' opgericht.
Ziekenhuizen pakken obesitas bij kinderen aan

De Dikke Vrienden Club is een cognitief gedragstherapeutische groepsbehandeling tegen overgewicht en obesitas voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Deze behandeling bestaat sinds 1995 in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam en draait nu in acht zorginstellingen verdeeld over Nederland. Een team van artsen, psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten is bij het programma betrokken.

Ouders betrokken
Omdat het gezin belangrijk is in de vorming van eet- en beweeggewoonten, worden ook de ouders nauw bij de behandeling betrokken. Onderzoek van Erasmus MC wijst uit dat de behandeling goed werkt: 70% van de kinderen heeft een jaar na de behandeling minder overgewicht.
De deelnemende ziekenhuizen: Erasmus MC in Rotterdam (coördinator), Atrium Medisch Centrum te Heerlen, Elkerliek Ziekenhuis en GGZ in Helmond, Diakonessenhuis Zeist, Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam,
Medisch Centrum Leeuwarden, Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Ziekenhuis Gelderse Vallei Ziekenhuis en Gelderse Roos in Ede.
 
Door: redactie Nursing
Erasmus MC

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Via GGZ.
    Via internet moeten die adressen makkelijk te vinden zijn. Wachttijd is een tweede.
    Ik weet dat Altrecht in Zeist /Utrecht hier behandelingen voor heeft en het lijkt me dat er ook meer GGZ aan werken. Je zult veel moeten bellen, inschrijfformulier aanvragen, smeken en volhouden en nog eens.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.