Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekteverzuim in zorg historisch laag

Het ziekteverzuim in de zorg is in het tweede kwartaal gedaald tot 5,1%. Deze historisch lage stand is vooral toe te schrijven aan de ziekenhuizen, VVT en de gehandicaptenzorg. In de GGZ was het effect minder zichtbaar. De cijfers zijn afkomstig van Vernet verzuimnetwerk BV.
Ziekteverzuim in zorg historisch laag
Foto: ANP

Het lage verzuim wordt mogelijk deels verklaard door de economische crisis. Maar ook beter personeelsbeleid lijkt een rol te spelen. De cijfers laten zien dat werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het human capital binnen hun organisatie en dat vertalen dat in HRM-beleid. Hierdoor is er in de praktijk steeds betere preventie en aandacht voor (duurzame) inzetbaarheid en snelle re-integratie. En dat is goed nieuws: minder verzuim betekent minder financiële schade én een betere kwaliteit van de dienstverlening.

Langdurig verzuim

Uit de cijfers blijkt verder dat het al jaren oplopende langdurig verzuim niet verder stijgt. Ook hier lijkt een betere uitvoering van het HRM-beleid vruchten af te werpen. Vooral met de vergrijzing van zorgmedewerkers in het achterhoofd is deze voorzichtige trend hoopvol.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.