Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Zinloze verpleegkundige rituelen – overzicht

Desinfecteren voor een injectie, preoperatief scheren, een schapenvacht of hielring tegen decubitus. Het zijn verpleegkundige rituelen en interventies die zinloos en soms zelfs schadelijk zijn. Er zijn er meer.
Zinloze verpleegkundige rituelen - overzicht

Het Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging deed onderzoek naar rituelen in de verpleging en publiceerde een overzicht van zinloze verpleegkundige interventies. Download het rapport van het LEVV.

Door: redactie Nursing

7 REACTIES

  1. Alleen een schapenvacht zonder gedegen verzorging is het natuurlijk niet.Maar zowel mijn zusje als mijn moeder werden door mij verpleegd en ik bracht hen allebei helemaal gaaf in het ziekenhuis en in het verpleeghuis.Bij mijn moeder was de schapenvacht er nog, ik waste en verschoon die die zelf, bij mijn zusje helaas niet in het ziekenhuis en binnen een paar dagen was het resultaat er ook naar.Onderzoekers kunnen ook wel eens zo maar wat “afbranden”zeker als ze eigenlijk al een mening hebben en die willen bewijzen. Maar na 50 jr werken in de gezondheidszorg, durf ik- zonder onderzoek- te stellen: een goede verzorging en wisselligging kan heel wat narigheid voorkomen en dan is een schapenvacht een welkome hulp mits die goed is onderhouden.

  2. Lees alle reacties
  3. Leuk die schapenvachtjes! ze werken zeker; weet ik uit ervaring. Maar het stopt zodra ze een aantal keren uitgewassen zijn. Vaak worden ze te lang gebruikt waardoor de vacht in elkaar gedrukt worden en dus geen verende/drukverdelende werking meer heeft. vb: Denk maar terug aan je eerste knuffel die helemaal in elkaar zat na vele keren uitwassen en er met je hoofd op gelegen te hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.