Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zit een EVV (eerst verantwoordelijk verzorgende) hoger in schaal dan een gewone verzorgende?

Vraag 

Ik heb in oktober 2007 mijn opleiding tot Verzorgende niveau 3 voltooid, zonder de module 304 (verpleegtechnische handelingen). Ik ben toen gelijk aan het werk gegaan als EVV (eerst verantwoordelijk verzorgende). Ik vroeg me af: zit een EVV hoger in schaal dan een gewone verzorgende? Ik zit nu in functieschaal 35. Op mijn werk krijg ik hier geen duidelijk antwoord op.

 

Antwoord

In het FWG (FunctieWaarderingssysteem Gezondheidszorg) is de salarisschaal niet aan een functienaam gekoppeld. Het gaat om de individuele functiebeschrijving. Die moet aan het FWG worden getoetst. In dit geval zouden EVV taken meer “FWG punten”  kunnen opleveren maar het feit dat betrokkenen geen verpleegtechnische handelingen mag verrichten kan juist leiden tot minder “punten”.

 

Voor specifiekere vragen over dit onderwerp, kun je contact opnemen met ABVAKABO FNV (voor zowel leden als niet-leden). Tel. 0900-2282522 maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur (10 ct per minuut).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.