Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo vind je als 50-plusser een baan

Werk zoeken na je 50e is lastig. Maar leeftijd hoeft geen reden tot wanhoop te zijn. Uitkeringsinstantie UWV voert deze maand campagne voor ‘ervaren werknemers'. En recent onderzoek onder werkloze ouderen leverde 8 tips op bij het solliciteren.

Vooral 50-plussers hebben een lastige positie op de arbeidsmarkt, volgens het UWV. Zij verliezen minder snel hun baan, maar eenmaal werkloos is de kans aanzienlijk om lang werkzoekend te blijven. De kans op een baan begint volgens werkgevers af te nemen vanaf 44,5 jaar, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van UWV onder ruim 1.000 werkgevers en werknemers.

 

Ervaring
Bij sollicitaties van 50-plussers kijken werkgevers vooral naar ervaring (77 procent), vakkundigheid (71,5 procent) en flexibiliteit (44,5 procent). Gezondheid speelt een minder grote rol: 29 procent van de werkgevers noemt dit belangrijk in het onderzoek van UWV.

 

Financiële regelingen
Om oudere werkzoekenden te helpen, promoot het UWV deze maand de voordelen van 50-plussers tijdens de campagne ‘Actiemaand 50 plus’. Zo kan een werkgever premiekorting krijgen of gebruik maken van andere aantrekkelijke financiële regelingen.

 

Adviezen
De campagne kan een mooie aanleiding zijn voor senioren om zichzelf extra te promoten. De Raad voor Werk en Inkomen (RWI) publiceerde onlangs 8 adviezen bij voor oudere werkzoekenden in het onderzoek ‘G(oud)! Kansen creëren voor werkloze ouderen’:

 

Klik hier voor de acht adviezen

 

Lees ook:

 

Bron: UWV, RWI

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.