Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Zomerbaby’s zijn gezonder

Kinderen die laat in de zomer of in het begin van de herfst geboren zijn, zijn vaak langer en sterker dan baby's die in de lente en winter worden geboren.
Zomerbaby's zijn gezonder

Dat blijkt uit recent Brits onderzoek, meldt de BBC.

Zonlicht
Volgens de onderzoekers kan de reden zijn dat de moeders meer zonlicht hebben gekregen tijdens hun zwangerschap.

Vitamine D
Door zonlicht maakt het lijf vitamine D aan. Vitamine D is belangrijk bij de opbouw voor botten. Aan het onderzoek werkten 7000 zwangere vrouwen mee. Na 10 jaar werd gekeken naar de lengte van hun inmiddels 10-jarige kinderen.

Halve centimeter
De kinderen die geboren werden in de zomer en herfstmaanden bleken een halve centimeter groter en sterker dan de kinderen die geboren waren in de wintermaanden.

Extra vitaminepillen
Zwangere vrouwen wordt dan ook aangeraden in de laatste maanden van de zwangerschap in de zomer buiten te gaan wandelen of in de zon te gaan zitten. Vrouwen die in de wintermaanden zijn uitgerekend wordt aangeraden extra vitaminepillen te nemen.

Door: redactie Nursing

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De stukjes in de nieuwsbrief worden op een luchtige toon geschreven, helaas kan het gebeuren dat daarbij wel eens een misstap wordt gemaakt. Een redacteur is ook maar een mens 😉 Het is in ieder geval niet de bedoeling geweest mensen opzettelijk te kwetsen.

  3. Ik vind het zeer ongepast om zo,n titel te plaatsen , het zal veel mensen kwetsen.
    zelf werk ik op verloskunde en zie het nodige leed en dat het krijgen van kinderen niet zo vanzelfsprekend is. Jammer , van een tijdschrift als Nursing verwacht ik integriteit !

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.