Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg borstkanker is goed geregeld

De zorg rondom borstkanker is in Nederland goed geregeld. Een kwart van de ziekenhuizen scoort uitzonderlijk goed, en de helft van de ziekenhuizen goed.
Zorg borstkanker is goed geregeld

 

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau MediQuest. Volgens het bureau scoort 23 procent van de ziekenhuizen een score van 3,5 ster uit maximaal 4 sterren. De helft van de ziekenhuizen scoort 3 sterren, 16 procent scoort 2,5 ster en 3 procent scoort 2 sterren. De scores van de ziekenhuizen zijn te vergelijken op independer.nl. 

Hulpprogramma’s
De scores zijn gebaseerd op 29 onderzochte indicatoren, onder andere de voorzieningen per ziekenhuis, hulpprogramma’s en het aantal behandelde patiënten. Het overgrote deel van de ziekenhuizen biedt voldoende hulpprogramma’s aan. Dit zijn bijvoorbeeld behandelingen van veelvoorkomende klachten zoals lymfoedeem, vermoeidheid of zenuwpijn. 

Aanspreekpunt
Elk ziekenhuis beschikt over een aanspreekpunt in de vorm van een gespecialiseerde verpleegkundige of behandelend arts. Ook werkt elk ziekenhuis met een multidisciplinair mammateam.

Prothesen
Maar liefst 99 procent van de ziekenhuizen biedt in voldoende mate specifieke voorzieningen aan, zoals pruiken of uitwendige prothesen voor de borstkankerpatiënt. Daarnaast biedt elk ziekenhuis psychosociale ondersteuning.

Deventer Ziekenhuis
Van 131 van de 141 ziekenhuislocaties is voldoende informatie bekend over de zorg rondom borstkanker. Het best scorende ziekenhuis is het Deventer Ziekenhuis. De slechtst scorende ziekenhuizen zijn ziekenhuis Amstelland in Amstelveen, het Antonius ziekenhuis in Sneek en de buitenpolikliniek van het Antoniusziekenhuis in Emmeloord (Zorgvoorziening Antonius Emmeloord). Zij scoren slechts 1,5 ster.

Door: redactie Nursing
Independer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.