Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg houdt te weinig rekening met sekseverschillen

In de zorg wordt nog te weinig rekening gehouden met de verschillen tussen mannen en vrouwen. Dat schrijft ZonMw in het signalement 'Vrouwen zijn anders'.

In dit signalement dringt ZonMw aan op een nieuw kennisprogramma Seksespecifieke gezondheidszorg, dat zij samen met andere partijen wil ontwikkelen. Meer kennis over de verschillen tussen mannen vrouwen kan volgens ZonMw de gezondheid van vrouwen verbeteren, het ziekteverzuim terugdringen en maatschappelijke kosten reduceren. Het beoogde programma wil kennis opleveren op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling en richt zich ook op de opleidingen en dagelijkse zorg.

Mannen/vrouwen
Bij seksespecifieke verschillen in de gezondheidszorg wordt vaak gedacht aan (eventuele) verschillen bij ‘algemene’ ziekten, zoals hart- en vaatziekten en depressie. In het signalement laat ZonMw zien dat het op veel meer terreinen zinvol en noodzakelijk is om onderscheid naar mannen en vrouwen te maken.

 

Bron: ZonMw

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.