Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zorg-studenten winnen prijs met zorgriem

Studenten van de hbo-opleiding Management in de Zorg aan de Haagse Hogeschool bedachten een zorgriem, Grabb-it. Dit is een handige opbergriem voor verpleegkundigen en verzorgenden die niet meer in uniform werken. Ze hebben hiermee de hbo-prijs gewonnen tijdens de regiofinale van Jong Ondernemen.

 

Zorg-studenten winnen prijs met zorgriem

Zonder uniform
Een van de winnende studenten, Maaike Beukers, is zelf verpleegkundige en het viel haar op dat de zorg steeds meer verschuift van medisch naar welzijngerichte zorg. ‘Dit heeft tot gevolg dat steeds meer organisaties er voor kiezen om een huiselijke sfeer te behouden, zonder uniform dus.’ Maar zo wordt het wel lastig om al je spullen, zoals handschoenen en tape, nog kwijt te kunnen.

Daarom bedachten de studenten van het winnende studentenbedrijf Brilliant Healthcare Productions een riem voor zorgmedewerkers waar je flexibel verschillende vakjes aan kunt bevestigen. De jury is enthousiast over het winnende product: ‘Goed doordacht, complimenten zijn verdiend.’

Test
De studenten produceerden en ontworpen de riem en startten ook een succesvolle pilot bij zorginstelling Florence, waar medewerkers de riem testten. Afgezien van wat praktische puntjes, zoals de kleur en de drukknopjes, is de riem enthousiast ontvangen.

Halve finale
BPH versloeg vier andere studentenbedrijfjes van de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ze wonnen een check van 250 euro en mogen door naar de landelijke halve finale op 15 mei. 

Markt
Beukers vertelt dat het nog niet zeker is of de riem daadwerkelijk op de markt komt. ‘Dat ligt eraan of het lukt om de verbeteringen door te voeren en of we een aflevergarantie krijgen van Florence.’ Als de riem op de markt komt betaal je er €32,50 voor. De riem is niet alleen praktisch, je kunt hem ook opleuken met buttons. Zo kun je de riem uniek maken. 

Haagse Hogeschool, Nursing
Beeld: Haagse Hogeschool
Door: Redactie Nursing, Arjanne Aleman

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing en Social Media
Redacteur Nienke van Nursing houdt je via Twitter en Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Volg @nursing_nl of ga naar www.facebook.com/VakbladNursing


Jos Kaldenhoven, blogger
Jos is verpleegkundige in een Verpleegkundig Thuiszorg Technologie Team (VTT). Hij blogt wekelijks over zijn cliënten, werk en leven. Ga naar de weblog van Jos.
https://www.nursing.nl/collega-s/weblog-jos

5 REACTIES

  1. peer99
    Ik ben het niet met jou eens. De riem die bij de politie wordt gebruikt ziet er veel anders uit! Misschien komt het idee daar wel vandaan, maar in de zorg bestaat het nog niet! In de zorg gebruik je andere spullen en moet zo een riem aan andere eisen voldoen.
    Jou afsluiting bevalt mij ook niet. Ik zou juist hopen op dit soort managers, wat mij betreft mogen zij bij ons zo solliciteren!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.