Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorg TV is Beste Zorgidee 2010

Het idee ‘Zorg TV’ van John Rietman uit Venray is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ van 2010. De wedstrijd werd georganiseerd door van ONVZ Zorgverzekeraar.
Zorg TV is Beste Zorgidee 2010

John Rietman wil met zijn idee ‘Zorg TV’ beeldcontact realiseren tussen speciaal getrainde vrijwilligers en cliënten in de thuiszorg. Zo kunnen cliënten de televisie aanzetten en middels een softwareprogramma een sociaal praatje maken met iemand van de thuiszorgorganisatie of met speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers, wanneer zij dat wensen. Rietman: ‘Ik ben al geruime tijd werkzaam in de thuiszorg en zie hoe belangrijk sociaal contact is voor mensen die van onze zorg gebruikmaken. Om het efficiënt te laten verlopen en ook om deze mensen een hart onder de riem te steken bedacht ik samen met Piet Selen deze oplossing.’

Ouderen in eigen leefomgeving
Volgens de jury is het idee vernieuwend en goed uitvoerbaar. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de raad van bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens juryvoorzitter: ‘Het idee van John Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en/of eenzame mensen in een sociaal isolement raken. Hiermee kan men contact leggen met een professional, de verpleegkundige, met vrijwilligers, dan wel met andere ouderen. De realisatie van Zorg TV kan op veel plaatsen in Nederland op relatief eenvoudige wijze plaatsvinden. Daarnaast zijn de kosten van het project beperkt vanwege de mogelijke inzet van vrijwilligers.’ Samen met John Rietman bespreekt ONVZ hoe men dit idee verder gaat uitvoeren.

Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.