Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorggroep getroffen door MRSA

Bij dertien cliënten van Zorggroep Charim in Veenendaal is de ziekenhuisbacterie MRSA gevonden.
Zorggroep getroffen door MRSA

Het gaat om zeven cliënten die in verpleeghuis De Meent liggen en zes patiënten die thuiszorg krijgen.

Onderzoek naar herkomst bacterie
Het zorgcentrum onderzoekt in samenwerking met de GGD en ziekenhuis Gelderse Vallei waar de bacterie vandaan komt. Ook worden er nog patiënten getest op mogelijk dragerschap van de MRSA-bacterie. De besmette patiënten worden apart verzorgd. Zorgmedewerkers gebruiken hierbij onder andere beschermende kleding om de bacterie geen kans te geven anderen te infecteren. 

Verpleegtechnische handelingen
In verpleeghuizen zijn de omstandigheden voor een MRSA-patiënt heel anders dan in een ziekenhuis. Een cliënt die de bacterie bij zich draagt, mag in het algemeen gewoon de kamer verlaten en aan groepsactiviteiten meedoen. Verpleegtechnische handelingen zoals het verbinden en verzorgen van wonden of het inbrengen van katheters, vinden wel in strikte isolatie plaats omdat de kans op overdracht van MRSA hierbij het grootst is.

Eerder gevallen van MRSA
Afgelopen maanden waren er meerdere gevallen van MRSA in een verpleeghuis in Brabant, in het Diaconessenziekenhuis in Leiden en in het Diaconessenziekenhuis in Meppel.

Meer weten over MRSA? Ga naar het dossier MRSA

Zorggroep Charim
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing

2 REACTIES

  1. Het moet onder gescheiden worden waar de bacterie ligt of zit. als het alleen in de wond zit dan moet men extra alert zijn met die wond vooral tijdens wondverzorging. maar als de bacterie in de luchtwegen zit dan moet iedereen aan de strikte regels houden.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.