Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstellingen hebben ‘schoonste toiletten’

In de gezondheidszorg zijn de schoonste openbare toiletten te vinden. Alleen de hygiëne van de toiletbril laat te wensen over.

Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek naar openbare toiletten door Vakblad Service Management. Binnen de vier onderzochte sectoren heeft de gezondheidszorg de beste cijfers. De toiletten zijn in 45 procent van de gevallen schoon. Daarmee laat deze sector de horeca, overheidsinstanties en warenhuizen en bouw- en tuincentra achter zich.

 

Bacteriën op toiletbril

De sanitaire voorzieningen van de gezondheidszorg zijn in totaliteit hygiënischer dan vorig jaar (28 procent). Uit de test blijkt wel dat de toiletbrillen erop achteruit gegaan zijn. Gemeten naar het aantal bacteriën scoorde 34 procent van de toiletbrillen ‘slecht’ tot ‘zeer slecht’, tegenover 25 procent vorig jaar. Dit maakt de zorg weer goed door hoger te scoren op de hygiëne van de kraan en de spoelknop.

 

Bron: Service Management

 

Ben jij tevreden over het toilet in jouw zorginstelling? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.