Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgmedewerkers niet trots op werkgever

Werknemers in de zorg zijn minder trots op hun werkgever en veel minder mensen in de zorg zijn bereid hun werkgever bij anderen aan te bevelen.

Dat blijkt uit het jaarlijkse nationale tevredenheidsonderzoek van onderzoeksbureau Integron. Voor het onderzoek werden 4400 mensen werzaam in zowel ziekenhuizen, verzorgingshuizen, thuiszorg en verpleeghuizen ondervraagd.

Het onderzoeksbureau maakte bij de steekproef geen onderscheid in verschillende functies, er zijn zowel verpleegkundigen als bijvoorbeeld schoonmakers en artsen in de instellingen ondervraagd. ‘Het gaat erom dat we een beeld krijgen van de tevredenheid onder medewerkers ten opzichte van hun leidinggevenden,’ aldus Rob Fest van Integron.

Loyaal
Medewerkers gaven aan de toegankelijkheid en betrouwbaarheid van leidinggevenden belangrijk te vinden. Ook veiligheid op de werkplek is belangrijker geworden. De zorgmedewerkers zijn daarnaast iets loyaler aan hun werkgever dan een jaar geleden.

Echte aandacht
Volgens Rob Fest moeten zorgorganisaties niet alleen geld steken in de werving van personeel, maar ook echte aandacht hebben voor de werknemers. ‘Het feit dat werknemers in de zorg de toegankelijkheid van leidinggevenden en de betrouwbaarheid van het management in de top 3 van kernverwachtingen plaatsen, spreekt wat mij betreft boekdelen.’

Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit klopt inderdaad. Leidinggevenden staan onder druk met te weinig personeel en daardoor staan werknemers weer onder druk, die met zijn allen gaten in de dienstlijst moeten opvullen. Het ziekteverzuim moet terug gebracht worden en tegelijkertijd moet er productie gedraaid worden met te weinig mensen. Als een werknemer dan ziek wordt, is er grote druk vanuit de werkgever zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Er is geen aandacht voor wat er aan de hand is. De handen moeten weer aan het bed. Ben benieuwd of er een recent onderzoek is naar burn-out. Het wordt steeds ongezonder om in de zorg te werken. Het gaat niet meer om mensen een stukje vooruit helpen in het leven en hun gezondheid, maar om winst te maken door productie te draaien. Ben ik na al die jaren toch nog een productiemedewerker geworden…….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.