Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgmedewerkers ondanks hervormingen tevreden over hun werk’

Medewerkers uit de VVT geven hun werk gemiddeld een 7,4 en zijn vooral tevreden over de inhoud van het werk en de sfeer en cultuur.
'Zorgmedewerkers ondanks hervormingen tevreden over hun werk'

Dat blijkt uit de Benchmark in de Zorg 2014, die werd gehouden door werkgeversorganisatie ActiZ. Nog nooit gaven zoveel medewerkers in de ouderen- en thuiszorg, jeugdgezondheidszorg en geboortezorg hun mening over hun werk. 42.210 medewerkers in de vvt-branche hebben het medewerkerstevredenheidsonderzoek ingevuld. Zij geven hun werk gemiddeld een 7,4.

Minder tevreden

De hoge respons is te danken aan de grote mate van betrokkenheid van medewerkers in de branche bij hun werk. Uit de open antwoorden blijkt dat zorgmedewerkers vooral tevreden zijn over sfeer en cultuur en de inhoud van hun werk. Verbeterpunten liggen volgens de medewerkers bij communicatie en verandering. De opdracht voor zorgorganisaties is nu om deze tevredenheid te behouden en te laten groeien, in een branche die meer dan ooit in beweging is.

Hervormingen zorg

En dat is geen geringe opdracht, gezien de hervormingen in de ouderen- en thuiszorg en de personele gevolgen die daarmee gepaard gaan. En dat blijkt ook uit het iets lagere cijfer ten opzichte van de werknemerstevredenheid van vorig jaar: toen gaven medewerkers hun werk een 7,6; 0,2 hoger dan dit jaar. Aad Koster, directeur van ActiZ: ‘In een tijd van grote verandering en onzekerheid voor cliënten en medewerkers, is het fijn om te merken dat zoveel medewerkers aan dit onderzoek hebben meegedaan. En dat zij hun werk nog steeds positief waarderen!’

Kun je je hierin vinden? Of zorgen de hervormingen in de zorg juist voor onvrede? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.