Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgpensions bij ziekenhuizen op komst

In een aantal Nederlandse ziekenhuizen komen de komende jaren buurtzorgpensions. Ze bieden plaats aan patiënten die anders te lang in een duur ziekenhuisbed zouden moeten liggen, maar staan ook open voor de tijdelijke opvang van mensen die al thuis worden verzorgd.

Het gaat om een initiatief van vier particuliere investeerders. Eén van hen, Charles Versluijs, heeft een bericht in het Financieele Dagblad hierover bevestigd.

Miljoenenbesparing

De initiatiefnemers denken dat ziekenhuizen door het project miljoenen kunnen besparen. Het eerste buurtzorgpension werd eerder dit jaar in Zierikzee geopend. De initiatiefnemers mikken op een snelle uitbreiding. Binnen 5 jaar moeten er 20 tot 30 vestigingen zijn. Daarmee is volgens Versluijs een investering van 25 tot 30 miljoen euro gemoeid. De patiënten in de zorgpensions worden daar behandeld op basis van een thuiszorgindicatie. Volgens Versluijs zijn de reacties uit de ziekenhuiswereld op het project enthousiast. De kosten nemen niet alleen af, maar ook de wachtlijsten worden korter doordat de ziekenhuizen minder bedden nodig hebben.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.