Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgpersoneel in actie voor betere cao VVT

Vandaag vindt in verpleeghuis Tamarinde in Utrecht de aftrap plaats van een reeks acties in de zorg voor een betere cao VVT.
Zorgpersoneel in actie voor betere cao VVT

Dit meldt AbvakaboFNV in een persbericht. Bij de actie presenteren Abvakabo FNV en het personeel van verpleeghuis Tamarinde in Utrecht nogmaals de eisen aan de werkgevers en stellen daarbij een ultimatum. Pas als aan deze eisen is voldaan, zal de actieperiode eindigen. De bond wil niet ingaan op de precieze inhoud van de actie, om het ‘verrassingseffect’ te behouden. Het zal in ieder geval gaan om een ludieke actie, waar de patiënten/bewoners niet de dupe van zullen zijn.

Onenigheid
Vorige week werd bekend dat werkgevers- en werknemersorganisaties het nog altijd niet eens zijn in het cao-overleg voor de sector VVT. Volgens de werkgevers stellen de bonden steeds nieuwe eisen voor ze weer aan tafel willen en de vakbonden zeggen juist dat de werkgevers weigeren een totaalbod te doen.

Onregelmatigheidstoeslag
De onderhandelingen zijn stil komen te liggen vanwege onenigheid over de onderwerpen leeftijdsdagen, vrijstelling van diensten voor medewerkers van 55 jaar of ouder en de toeslag voor onregelmatig werk en inconveniënte uren. Voor werknemers in de zorg zijn dit essentiële punten.

Abvakabo FNV
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je nog meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.    

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.