Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgportfolio kan basis zijn voor je cv

Worstel je met het schrijven van je cv? Misschien vind je het makkelijker om een zorgportfolio in te vullen.
port

Het Zorgportfolio is een gratis digitaal portfolio voor alle verpleegkundigen en verzorgenden. Op de website www.zorgportfolio.nl kun je een account aanmaken en vervolgens een gegevens  invullen over je werkervaring, gevolgde opleiding(en), cursussen en overige kennis en vaardigheden. Alleen jij kunt daarna deze gegevens zien. Je portfolio is namelijk beveiligd met je eigen inlognaam en wachtwoord.

 

Cv
Het resultaat kun je downloaden als pdf en eventueel uitprinten. Gebruik de pdf alleen als basis voor je cv. Meestal pas je je cv namelijk aan per sollicitatie. Als je veel ervaring hebt bijvoorbeeld, dan noem je alleen de ervaring die relevant is voor de nieuwe baan. Verstuur je je sollicitie per e-mail? Bekijk dan nog even deze checklist voor je sollicitatiebrief en cv.

 

Online
Een bijkomend voordeel van je gegevens online bewaren, is dat je ze niet kwijt raakt wanneer je computer stuk gaat. Maar er zijn meer manieren om je cv online te bewaren. Werkervaring en opleidingen kun je ook op LinkedIn bijhouden bijvoorbeeld.

 

Gesprekken en BIG
Volgens vakcentrale Abvakabo FNV is het zorgportfolio niet alleen handig voor het updaten van je cv, maar ook als geheugensteuntje bij gesprekken met leidinggevenden. Verder kun je het gebruiken voor je herregistratie in het BIG-register. In de rekenmodule kun je snel zien wanneer je voldoende  werkervaring hebt.

 

De website van Zorgportfolio werd in 2009 gelanceerd door Nu’91 als NU Portfolio, en is sinds 2010 in handen van het CAOP (het kennis- en dienstencentrum op het terrein van de arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen).

 

Bron: Zorgportfolio, Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.