Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgstandaard dementiezorg ontwikkeld

Alzheimer Nederland en Vilans hebben een zorgstandaard voor dementie ontwikkeld. De zorgstandaard beschrijft de normen waaraan dementiezorg moet voldoen.

De zorgstandaard beschrijft alles van vroegsignalering en preventie tot diagnostiek, casemanagement, behandeling, begeleiding en steun en levering van zorg en diensten. De standaard beschrijft op welke wijze de zorg wordt georganiseerd en wanneer, maar niet wie deze uitvoert of waar dit gebeurt. De wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten zijn volgens de makers het uitgangspunt van optimale dementiezorg.

 

Professionals

De zorgstandaard is bedoeld voor zorgaanbieders, verpleegkundigen en vrijwilligers die te maken krijgen met de preventie, diagnostiek, zorg en behandeling en ondersteuning bij dementie, maar ook voor de mensen met (een vermoeden op) dementie zelf en hun naasten en voor zorgverzekeraars. Voor de mensen met dementie zelf en hun naasten is er een patiëntenversie in dit definitieve concept.

 

Download de zorgstandaard dementie op de website van Vilans.

 

Bron: Vilans

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.