Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zzp’ers aan de slag in AWBZ vanaf 2013

Het ministerie van VWS heeft voor 2013 twintig miljoen euro beschikbaar gesteld om landelijk zoveel mogelijk zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) toe te laten tot de AWBZ-markt.
Zzp’ers aan de slag in AWBZ vanaf 2013

Volgens belangenbehartiger Lex Tabak van de zzp-coöperatie De Zorgprofessional zijn alle zorgkantoren klaar om in 2013 zzp’ers te contracteren. ‘De zzp’ers is nu zelf aan zet’, zegt Tabak. ‘We starten volgend maand met het begeleiden van zelfstandige verpleegkundigen in het streven naar een eigen contract per 1 januari 2013. Een prachtig resultaat na jaren van knokken.’

Pilot
Op 1 oktober presenteert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de landelijke inkoopvoorwaarden die de zorgkantoren zullen hanteren voor hun contracten met zzp’ers. De beslissing van het ministerie om extra budget vrij te maken is volgens Tabak het gevolg van de goed verlopen pilot die dit jaar in twee zorgkantoorregio’s is uitgevoerd.

Verantwoordelijkheden zelfstandig verpleegkundigen
Volgens Tabak moeten zzp’ers zich goed voorbereiden op de verantwoordelijkheden die komen kijken bij een eigen contract. ‘De zelfstandige verpleegkundige die een contract nastreeft zal die verantwoordelijk ook willen en moeten nemen. Daar maken we ons echter geen zorgen om. Zzp’ers kunnen binnen het kader van het contract uitstekend uit de voeten, mits zij zich goed en tijdig voorbereiden.’

In Nursing juli-augustus vind je een volledig interview met Lex Tabak.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Ik begrijp niet dat er 20 miljoen euro is voor een groep ondernemers, die geacht worden te ondernemen en daar het risico van te dragen, terwijl er mensen worstelen met hun financiën vanwege een hoge zorgpremie! Is dit nu bezuinigen en efficiënt werken in de zorg? Had Pim Fortuyn toch gelijk door te zeggen dat geld voor de zorg binnen de zorg zelf gezocht kan worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.