Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZZP’er vaak failliet door slecht inzicht in geldzaken

ZZP'ers scheiden hun privefinanciën vaak onvoldoende van hun zakelijke geldzaken. Als ze failliet gaan, komt dat nogal eens doordat ze een gebrekkig financieel inzicht en geen controle hebben over hun financiën. Voor hen is er nu een gratis boek te downloaden.
ZZP'er vaak failliet door slecht inzicht in geldzaken

Tijdens de recessie blijven mensen hun eigen bedrijf starten. Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal zzp-ers (zelfstandigen zonder personeel) in 2009 toegenomen tot 763.978 personen. Daarom krijgen zij ook een zetel in de Sociaal Economische Raad (SER).

Geldboek
Zzp-ers zijn een kwetsbare groep, onder andere door hun wisselende inkomsten. Op de Dag van de Zelfstandige biedt het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, hun een gratis Geldboek aan. Deze vernieuwde uitgave is een gezamenlijke uitgave van het Nibud, de Kamer van Koophandel, Schuldhulpverleningsbureau voor ondernemers Zuidweg & Partners en het ministerie van Economische Zaken.

Geen sociale zekerheid
ZZP’ers hebben te maken met wisselende inkomsten en bouwen daarnaast geen vakantiegeld, pensioen of recht op werknemersverzekeringen op. Dat maakt hen kwetsbaar. Het Geldboek voor Ondernemers biedt hierbij hulp, onder andere over belastingen, bedrijfskosten, financiële problemen en inkomensondersteunende maatregelen.

Scheiding privé en zakelijk
Het Geldboek voor Ondernemers richt zich op de privégeldzaken van (startende) ondernemers. Waar het vaak misgaat en waarom (startende) ondernemers een belangrijke doelgroep zijn, is dat de privéfinanciën en zakelijke financiën vaak niet goed gescheiden worden. ‘Ondernemers die failliet gaan hebben vaak een gebrek aan financieel inzicht en geen controle over hun inkomsten en uitgaven. Door verkeerde prioriteiten te stellen, komen ze zowel zakelijk als privé in de financiële problemen,’ aldus Jacqueline Zuidweg van schuldhulpverleningsbureau Zuidweg & Partners.

Gratis te downloaden
Het vernieuwde Geldboek voor Ondernemers is gratis te downloaden en kosteloos te bestellen via www.ez.nl.

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.