Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zzp’ers in AWBZ vanaf 2013

Het ministerie van VWS heeft voor 2013 twintig miljoen euro beschikbaar gesteld om landelijk zoveel mogelijk zelfstandige zorgverleners (zzp’ers) toe te laten tot de AWBZ-markt.

Volgens belangenbehartiger Lex Tabak van de zzp-coöperatie De Zorgprofessional zijn alle zorgkantoren klaar om in 2013 zzp’ers te contracteren. ‘De zzp’er is nu zelf aan zet’, zegt Tabak. ‘We starten volgende maand met het begeleiden van zelfstandige verpleegkundigen in het streven naar een eigen contract per 1 januari 2013. Een prachtig resultaat na jaren van knokken.’

Pilot
Op 1 oktober presenteert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de landelijke inkoopvoorwaarden die de zorgkantoren zullen hanteren voor hun contracten met zzp’ers. De beslissing van het ministerie om extra budget vrij te maken is volgens Tabak het gevolg van de goed verlopen pilot die dit jaar in twee zorgkantoorregio’s is uitgevoerd.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.