Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

100 miljoen extra naar verzorgenden

Het kabinet trekt 100 miljoen euro extra uit voor verpleeghuizen. Het is de reactie op het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers over verbetering van deze zorg.
miljoen.jpg
Foto: iStock

Het is de eerste daadkrachtige antwoord op het manifest van Borst en Gaemers, waarvoor ze onlangs de Machiavelliprijs 2016 voor kregen. ‘We zijn blij met dit gebaar, maar het is niet genoeg’, zeggen de twee in een reactie. Zij vinden dat met de 100 miljoen extra alleen de ergste nood kan worden geledigd.

Flashmob door verzorgenden

Van Rijn, die net een 2-daagse tour langs verpleeghuizen heeft afgerond, antwoordde volmondig ‘ja’ op de vraag of het geld naar de verzorgenden zou gaan. Hij beloofde de medewerkers van verpleeghuis Coloriet in Lelystad met een plan te komen om de ouderenzorg weer aantrekkelijk te maken voor afgestudeerden. Op de vraag om meer geld merkt hij op dat er altijd een tekort zal zijn, maar dat er 100 miljoen euro extra komt voor personeel. ‘Dat is in deze tijd een enorme bak.’ Volgens brancheorganisatie ActiZ is om aan het manifest te voldoen 1,5 tot 2 miljard euro nodig en 70.000 nieuwe medewerkers. Op een van de locaties waar Van Rijn een bezoek aan bracht, zongen verzorgenden het lied ‘Vonken, niet meer vinken.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.