Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorginstelling maakte ‘ernstige fout’ bij badincident

De Limburgse zorginstelling Radar heeft ernstige fouten gemaakt bij een incident in een logeerhuis in Valkenburg. Een minderjarige cliënt liep in het logeerhuis zeer ernstige brandwonden op toen ze in bad werd gedaan.

Radar gaat voor 1 november een plan van aanpak opstellen om herhaling te voorkomen. Dat zei directeur Frans Wilms van Radar bij de presentatie van een onderzoeksrapport naar het badincident. De betrokken medewerkster wordt binnen de organisatie overgeplaatst. Ze raakte door het incident overspannen. Het rapport gaat naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Incident
Voorafgaand aan het incident was het bad gespoeld met heet water. De kraan had daarna op 40 graden Celsius geborgd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Bij het opendraaien van de kraan kwam heet water in het bad. De medewerkster vergat de temperatuur van het water te voelen. De cliënte liep levensbedreigende tweede- en derdegraads brandwonden op.


Auteur: Redactie TvZ
Bron: TvV

TvVOnline redactie

Eén reactie

  • no-profile-image

    hanneke daamen

    Het is is triest dat dit gebeurd, het had zeker gerapporteerd moeten worden en daarbij is 40 graden celcius nog iets te hoog naar mijn mening.

    38 graden is okee bij een volwassene, bij een minderjarige is 37 graden ook goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.