Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Sepsis - richtlijn en screeningslijst

Richtlijnen en protocollen over het herkennen en voorkomen van sepsis.

 

Het voorkomen van (lijn)sepsis is één van de peilers binnen het landelijke VMS veiligheidsprogramma om de patiëntveiligheid in de Nederlandse ziekenhuizen te verbeteren. In Nursing april 2009 staat een artikel over het voorkomen van lijnsepsis. Binnenkort hier te downloaden.

Je kunt alvast wel de praktijkgids 'voorkomen van lijnsepsis en behandeling van ernstige sepsis' van het VMS veiligheidsprogramma downloaden.

Verpleegkundigen en artsen vinden het moeilijk om sepsis te herkennen. De internationale Surviving Sepsis Campagne (SSC) wil hen bewuster maken van de gevaren en snelle herkenning en diagnostiek van sepsis bevorderen. Lees ook het artikel hierover in Nursing mei 2006: 'Stiekem een sepsis'.

Voor meer informatie over sepsis:
http://www.survivingsepsis.nl/
www.ihi.org (zoeken op sepsis)
www.sccm.org (zoeken op sepsis)

 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.