Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Stoelgang - vragenlijst bij stoelgangproblemen

Een uitgebreide vragenlijst om stoelgangproblemen in kaart te brengen.

Het artikel '9 vragen over fecesincontinentie' (Nursing, november 2008) bevat de Wexner scorelijst en de Rockwood Faecal incontinence severity index. De volledige vragenlijst die stomaverpleegkundigen in UZ Gasthuisberg in Leuven (B) hanteren om stoelgangproblemen in kaart te brengen, vind je hieronder in het complete Nursing-artikel.

Redactie Nursing.nl

Eén reactie

  • no-profile-image

    murat

    ben op 22/11/10 geopereerd aan een dubelle liesbreuk van tone ben ik al niet op wc kunnen gaan ,laatste keer was zeker 2dagen voor mijn operatie,hoesten kan ik niet laat staan persen!heb dokter gebeld zegt dat ik sinaasapells meot persen ,heb ik gedaan maar nog altijd niet,en als ik moet gaan hoe moet ik persen met zo n pijn aan mijn buik????

Of registreer je om te kunnen reageren.