Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Minister Hoogervorst krijgt eerste griepprik

Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) zal samen met zijn secretaresse als een van de eersten het vaccin tegen de komende wintergriep krijgen toegediend.

Ouderen en chronisch zieken kunnen zich vanaf maandag bij hun huisarts laten vaccineren tegen de griep. Huisartsen verstrekken de griepprik gratis aan chronisch zieken en 65-plussers. De prik is preventief en voorkomt volgens de Nationale Griepcampagne jaarlijks tweehonderd tot vierhonderd sterfgevallen.
 
Overleden
De campagne is een week later begonnen dan gepland, doordat in Israël vier mensen overleden nadat zij het vaccin toegediend hadden gekregen. Na een analyse bleek dat de griepprik in Nederland veilig is.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.