Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste test EPD gestart

DEN HAAG - De eerste test met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) is deze week van start gegaan. Deze test is nodig voor de uiteindelijke landelijke invoering van het EPD. Het EPD is een virtueel dossier dat het uitwisselen van medische gegevens in de toekomst eenvoudiger moet maken.
 
 
Eerste test EPD gestart

In een testomgeving worden alle onderdelen in de landelijke informatie-uitwisseling van het EPD getest. Leveranciers van verschillende soorten ICT-zorgsystemen, zoals ziekenhuissystemen, huisartsen- en apothekerssystemen, doen mee aan de test die tot na de zomer zal duren. Voor de test zijn twaalf plekken beschikbaar en hiervoor zijn deze week twaalf leveranciers geselecteerd.
 
Actueel
Zorgverleners kunnen met het EPD actuele en volledige informatie over een patiënt vanuit het hele land opvragen en inzien, mits zij daartoe bevoegd zijn en daarvoor toestemming hebben van de patiënt. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werkt samen met het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) en het Centraal Informatiepunt Beroepen Gezondheidszorg (CIBG) aan de landelijke invoering van het Elektronisch Patiëntendossier.
 

Alexia Hageman - Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.