Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Voorzitter NU'91 gaat voor nieuwe uitdaging

MAARSSEN – Na acht jaar voorzitter te zijn geweest van NU’91 vindt Ria von Bönninghausen het welletjes. Per 1 oktober vertrekt zij bij de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden. Een laatste advies aan iedereen in het vak: ‘Het wordt tijd dat alle verpleegkundigen eisen gaan stellen aan de plek waar ze (willen) werken.’

‘Ik heb met veel plezier bij NU’91 gewerkt en mij daar ook erg voor ingezet’, vertelt Von Bönninghausen. ‘Dit laatste jaar was een ingewikkeld jaar. Na het overlijden van mijn man sta ik stil bij een aantal dingen in het leven. En dus ook bij mijn loopbaan.’ Von Bönninghausen wil nu rustig nadenken over de volgende stap. ‘Ik heb nog zeker tien jaar werktijd voor de boeg en het is tijd voor een nieuwe uitdaging.’

Toekomst
Voor de toekomst van het vak benadrukte Von Bönninghausen dat het in deze tijd erg belangrijk is dat verpleegkundigen eisen gaan stellen aan hun werkplek. ‘De professionalisering stijgt en we hebben te maken met marktwerking in de zorg. Verpleegkundigen moeten zich bewust worden van hun positie en hun kwaliteit laten gelden.’


Opvolger
Von Bönninghausen hoopt dat er spoedig een opvolger gekozen zal worden. Maar het is nog niet bekend wie dat zal zijn. Volgens de woordvoerder van NU’91 Marcelle Assenberg, moet dat in ieder geval iemand zijn met een verpleegkundige achtergrond.
Redactie Nursing – Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • no-profile-image

  eddy

  L.S.

  Mijn partner is werkzaam als verpleegkundige. Bij hen op de afdeling is een lijst opgehangen waarop het personeel hun naam dient te vermelden en dient aan te geven of zij zich wél of juist níet willen laten vacineren voor de mexicaanse griep.
  Mijn vraag is nu: mag dit zo openbaar geeist worden?
  Ik ben nl. van menig dat dergelijke gegevens met alle mogelijke zorgvulldigheid behandelt dienen te worden.
  Graag hoor ik uw reactie.

  M.v.g.
  eddy suijkerbuijk

Of registreer je om te kunnen reageren.