Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Operatie tegen urineverlies blijkt effectief

Ongewild urineverlies bij vrouwen is goed te behandelen met de operatie Tension-free Vaginal Tape. De arts trekt dan de naar beneden gezakte urinebuis omhoog, zodat de urine minder gemakkelijk uit de blaas wegstroomt.

Kwaliteit van leven
Steven Schraffordt Koops promoveert morgen op dit onderzoek. Hij analyseerde 800 vrouwen in 41 ziekenhuizen die de operatie ondergingen. Het bleek dat de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterde door de ingreep. De operatie blijkt zeer effectief en veilig te zijn. Artsen die meer dan twintig operaties hadden uitgevoerd, haalden het beste resultaat.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.