Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

CBO lanceert eerste richtlijn obesitas

Het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO presenteert op 7 december de landelijke richtlijn 'Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen'.

In Nederland was er tot dusverre nog geen richtlijn voor de behandeling van obesitas. Het CBO wil hiermee meer eenheid brengen in het ruime aanbod van verschillende interventies en de betrokkenheid van een groot aantal sectoren in de gezondheidszorg.

Conceptrichtlijn Een multidisciplinaire werkgroep, met vertegenwoordigers van de meeste betrokken beroepsorganisaties, stelde in de afgelopen twee jaar een conceptrichtlijn op. De presentatie vindt plaats op Nationale Obesitas Dag tijdens het Nederlandsch Natuur- en Geneeskundig Congres. Vervolgens zal de betreffende werkgroep de definitieve richtlijn opstellen.


redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.